Forbrugslån som quickfix – er det en god ide?

Hejsa alle jer fra sydfyn.

Jeg vil gerne skrive lidt tanker jeg har omkring det at låne penge, og ikke mindst det at låne penge til forbrug via nettets mange lån-penge-sider. Jeg vil komme med nogle eksempler på disse sider og jeg vil komme med mit syn på det at låne til forbrug.

Først og fremmest skal vi fastslå hvornår det er en god ide at låne og hvornår det ikke er.

Først og fremmest bør man tage stilling til om det man ønsker at låne til er noget man har brug for eller ej. Dernæst skal man tage stilling til om man rent faktisk har luft i økonomien til at betale tilbage.

Hvis man har masser af luft i økonomien, er det efter min mening helt i orden at låne til en ny mobil eller bærbar, hvis man står og gerne vil have en, men måske først lige har råd om en måned eller to. Men vil man låne fordi man stort set ikke har noget som helst luft i økonomien til opsparing, ja så er det lige præcis at man IKKE skal optage lån.

Jeg ved godt det er populært at lyve for sig selv når det drejer sig om lån og økonomi, men tag nu lige og overvej om den telefon virkelig SKAL erhverves. Hvis du ikke synes du overhovedet kan leve uden denne nye telefon til mange tusinde kroner, så overvej om ikke der er andre ting galt i dit liv, siden du lægger så stor vægt på denne lige gyldige ting. Der findes telefoner til langt mindre, som virker fremragende.

Det værste man overhovedet kan gøre er at optage lån for at betale anden gæld, hvis altså det lån man optager er forbrugslån. Forbrugslån har de allerhøjeste renter og ved at låne på den måde og betale anden gæld, betaler man altså høje renter og udvider kun gælden. Hvis du ikke kan betale afdrag, så overvej at tale med din bankrådgiver, med det samme, da det at optage forbrugslån for at betale andre forbrugslån, kun er vejen til fallit.

Når det er sagt så er der visse ting du skal se på hvis altså du ønsker at optage forbrugslån. Du bør altid se på hvilke gebyrer der er på lånet da det ofte er her firmaerne virkelig tjener deres penge.

Du kan f.eks. se en side her: Lån 18 år, som omhandler lån til de unge mennesker, her er det vigtigt at se på ÅOP, som angiver den totale årlige udgift i procent.

Hvis du generelt søger efter lån kan du tjekke denne side: billigste lån, som er en fin oversigtsside. Inden du optager lån kan du læse med på sider som: Privat økonomi, som laver en masse artikler om danskernes privatøkonomi.

Comments are closed.